Kostvejledning

Her finder du ikke strenge diæter, kostplaner og restriktioner!

Som holistisk kostvejleder hjælper jeg dig med at indse, at du ikke behøver være på diæt for at opnå et varigt vægttab og en krop du er glad for.

Med udgangspunkt i min egen historie som jeg beskriver længere nede, ved jeg, at det ikke er vejen frem til et vedvarende vægttab eller accept af sin krop, men at årsagerne til udfordringer med eget kropsbillede og spisemønstre, ofte bunder i noget dybere. Hos mig bliver du derfor mødt som et helt menneske, da det der ofte ligger bag vores barrierer, skal bearbejdes først eller samtidig med et forløb hos mig.

Jeg kan derfor hjælpe dig uanset hvad dit mål måtte være, da jeg har særlig stor interesse og styrke i, at hjælpe mennesker der er kede af deres krop og føler sig fastlåste, med at finde frem til årsagerne bag.

Jeg interesserer mig desuden meget for den holistiske alternative verden herunder naturmedicin og kosttilskud. Jeg har oplevet stor effekt på egen krop både fysisk og psykisk af forskellige vitaminer, mineraler, olier og naturmediciner.

Det er forskelligt hvordan vi som mennesker reagerer på forskellig kost – nogle reagerer godt på fx. fedtholdig mad, gluten og laktose mens andre mærker ubehag som mavegener og fordøjelsesbesvær. Derfor mener jeg, at kosten skal tilpasses individuelt ud fra hvad din krop har det godt med.

De hyppigste årsager til at få kostvejledning er:

  • Overvægt
  • Fordøjelsesbesvær og gener fra maven
  • Overtræning og høje krav til sig selv
  • Lavt energiniveau
  • Nedtrykthed
  • Spiseforstyrrelser
  • Følelsesmæssig spisning

Med årevis erfaring i at sidde fast i kontrol og høje krav til mig selv om mængden af træning, tallet på vægten og kosten jeg indtog, kender jeg alt til dårlig samvittighed, overtræning, skiftevis overspisning og restriktiv spisning og følelsesmæssig spisning. Denne måde at leve på viste sig at bunde i meget andet end mit forhold til mad og træning – nemlig en indre uro, manglende tro på mig selv og behov for kontrol. Jeg havde ikke kontakt til min krop, og jeg trak ikke vejret ned i maven. Alting foregik oppe i mit hoved, så hvordan skulle jeg kunne mærke hvad min krop havde brug for?

Jeg overtrænede for at flygte fra at mærke mig selv og for at kompensere for mine overspisninger som dulmede og gav tryghed lige i øjeblikket, men som derefter gjorde mig ked af det og skulle følges op med restriktiv spisning og forbrænding af kalorier.

Jeg indså, at det er helt okay at spise ‘usundt’ både om fx. onsdagen og lørdagen, hvis det er det du har lyst til. Det handler om mængden og årsagen der ligger bagved.

Uanset om du kan genkende nogle af disse udfordringer og mønstre eller oplever det stik modsatte, så lover dig dig, at det kan lade sig gøre at finde større fred med dig selv og din krop – og jeg vil gerne hjælpe dig godt på vej!

Hvordan foregår en kostvejledning?

En samtale hvor jeg stiller en række spørgsmål relateret til dine kostvaner, dit helbred både fysisk og mentalt på nuværende tidspunkt og tidligere i livet. Vores kostvaner og forhold til mad, er noget vi udvikler igennem livet, ofte særligt i barndommen. Du vil også blive spurgt ind til din trivsel i hverdagen, tidligere hændelser, så som sygdomsforløb, traumatiske oplevelser eller evt, stress, til at give et billede af hvordan du bedst kan blive hjulpet til et bedre fysisk og mentalt helbred gennem din kost.

Ud fra vores samtale og observation kan jeg hjælpe med at finde frem til ubalancerne hos dig og hvordan et forløb kan skræddersyes til dig. Det kan føles udfordrende, at indføre nye kostvaner, men jeg giver dig den støtte, motivation og opbakning du har brug for.

Vejledningen har en varighed på 60 minutter.

INFO! En kombination med Personlig Træning er oplagt i forbindelse med kostvejledning. Læs mere om Personlig træning.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale på telefon før du booker en time!

Luk menu